Bethesda / The Homes / Studley Home / Facilities Offered

Facilities available at the Studley Bethesda Home:

General:
The Home was purpose-built in 1987 and stands in its own grounds in the village of Derry Hill, adjacent to the fine church. The land on which the Home stands was the site of the old rectory. The walls of the building are constructed of simulated weathered stone, the colour of which blends with the natural Bath stone used in the locality. The Home overlooks the Bowood Estate.

There is a bus stop nearby with a regular service to Calne and Chippenham.  Up the road is a village post office and shop, easily accessible by wheelchair.


Levels:
All residents’ rooms and the communal rooms of the Home are on the ground floor.  A slope leads down to the corridor in which the residents’ rooms are situated.

Main entrance and hall:
The main entrance to the Home is a wide single door with no step, there are no other steps.  The hall has a small seating area and a fish tank.  Further down the corridor is a small kitchen for the use of residents, equipped with a kettle and fridge. 

Residents’ accommodation:
There are ten single rooms in the Home, and one double room, all with their own toilet and wash basin. There is an additional single room with no en-suite for occational use.  The single rooms are 12.4 sq m in area except one room which is 9.1 sq m. The double room is 19.7 sq m.

Communal rooms:
Lounge: One of the features of the Home is the six-sided lounge having four window walls giving a light and airy atmosphere. The lounge contains an interesting selection of books (some large print), and an electric organ.  

Dining room: Is spacious, and is provided with tables seating groups of four residents.

Interview room: A separate room will be made available if you wish to meet your visitors in private.

Bathrooms: Two bathrooms are provided, both equipped with hoists and other bathing aids, and also a nurse call system so that help can be summoned if needed. 

Gardens:
The landscaped gardens were designed to blend in with the surroundings.  There is a small paved courtyard at the rear of the lounge, with gardens seats, flower tubs and a greenhouse.  A cedarwood summer house was erected in 1997.

Car parking:
The Home has a reasonable amount of parking with adequate room for visitors’ cars.

                                                                                                                               




Chapel services:

Little Zoar chapel is just a short walk from the Home, and the Home Support Group provides transport for residents to the services at the Old Baptist Chapel, Chapel Lane, Chippenham. The services from Chippenham are relayed into the lounge and residents rooms.
This web site uses Kentico CMS, the content management system for ASP.NET developers.